Enligt grundreceptet så skulle man inte göra det men det gick utmärkt och det är just det här med att använda brödformar som gör det så himla enkeltoch "oklibbigt"
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Det gick snabbt och smidigt och blev faktiskt förbluffande gott. Den är inte jättevanlig i grönsaksdiskarna, men kommer mer och mer och framför allt såhär runt jul
Och framförallt gott. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt ochenkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Det godaste äppelmoset gör du enkelt själv. Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Njut med ett gott bröd. Jag brukar baka bröd själv men det är gott att köpa bröd ibland. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.