Nu ska ni få ett sånt där enkelt recept igen. Mannen i huset sa att detta var det godaste brödet jag bakat någon gång och tillade att det var top tre utan veta vilka de andra två är
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Det här brödet är perfekt om man som jag vill slippa kladd och jäsning. Brödet är mörkt med frukt och nötter och späckat med frön och det som är bra är att man kan ta det som man har hemma och det som man tycker är gott
Riktigt enkelt, uppskattat och gott bröd blev det. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Nu är det baskemig dags att fira något. Våren, solen, fredagen, att Glenn har namnsdag … i min värld är inget tillfälle för futtigt för att uppmärksammas med en tårta
Vittbröd med levainDu behöver. Vik samman bröden försiktigt och lägg dem i korgarna med skarven nedåt, eller mjöla en bakduk, lägg på bröden och dra upp duken mellan varje bröd
- Korvbröd (klick). Eventuellt 2 msk brödkryddor, kan uteslutas. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 35-45 minuter eller tills brödet har en gyllene, krispig yta och är ”stumt” i mitten när du känner på det. - Mitt nya favoritbröd (klick) RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22×32 cm
Jag äter sällan vittbröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
dela och forma till runda eller avlånga kuvertbröd,avlånga portionsbaguetter eller släta formbröd. lägg kuvertbröden och baguetterna på smorda eller bakplåtsklädda plåtar och formbröden i raka brödformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.