När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Snabb enkelpaj med filodeg, spenat, fetaost m. Snabbt, enkelt och gott. Denna typ av paj kommer helt klart att bli en favorit för oss i husvagn och stuga
I söndags bakade jag skaldjur paj till lunch. Recept hämtade jag från helenaljunggren Skaldjur Paj. Blanda ner alla ingredienserna med creme fraichen och fyll pajformen med röran
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Servera pajen med romröran. Pajdeg. Klä en pajform, nagga och förgrädda ca 10 min. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 min tills pajen stelnat
Får jag bjuda på en ljuvlig pajbit. ) Jag trodde inte att en lök och ostpaj kunde bli så fantastisk men både jag och mannen kan intyga att det var bland det bästa vi ätit
Ingredienser Pajdeg 200 g grahamsmjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 1 st purjolök, strimlad 200 g champinjoner, färska, skivade 150 g bladspenat, färsk 150 g kalkonbacon, strimlat 150 g Västerbottenost, riven 2 dl crème fraiche 2 st ägg 1 tsk svartpeppar 0,5 tsk persilade smör till stekning
Paj med västerbottenost & kantareller. Men tills det sker i september får jag nöja mig med att laga goda rätter på hennes ägg och i just den här rätten spelar även godsaker som västerbottenost och kantareller en rätt stor del
Blanda även västerbottenosten i äggröran. Garnera pajen med till exempel rucolablad för mera färg. Bred kantarellerna och löken över det förgräddade pajskalet
Paj är faktiskt rätt så enkelt. Paj är gott. Paj är bra göra i förväg mat. Här blir det en tacopaj med kyckling istället för köttfärs -fast det går ju alldeles utmärkt att byta och göra som man själv vill
Mäta upp havregrynen och häll i en bunke. Lägg frysta bär i en ca 24 cm form. Strö över potatismjölet. Blanda smör och socker i en kastrull och koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.