Jag fyllde den med passionsfruktscurd, jordgubbaroch grädde som jag vispat med grekisk yoghurt. Men oftast gör man den i långpanna, delar den på mitten och fyller med grädde och bär och bjuder på när det är stora kalas på gång
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Stryk eller spritsa på resten av grädden och garnera medjordgubbaroch hallonen som är kvar. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och blanda runt med en slickepott, inte vispa
Lime curd (ca 3 dl)1,5 dl strösocker 2 ägg (stora) 3 limefrukter, saft och skal från (ca 0,75 dl saft) 50 g smör, rumsvarmt, i kuber. Fyllning och dekoration6 dl vispgrädde 2 msk strösocker (eller efter smak) 500 g jordgubbar 1 dl lime curd (se ovan)
Jag satt förut idag och funderade på vad man kunde hitta på för roliga tillbehör som är snabba och goda då jag har en ljus choklad brownie ståendes på kylning, då slog det mig att varför inte servera den medkaramell popcorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.