Pizzadeg. allt till en deg. Vi gillar pizza men på senaste tiden har vi inte ätit det särskilt ofta (kanske för att barnen blivit vuxna och flyttat hemifrån)
Deg till baugette, bröd och pizza. Och här har jag bakat pizza. Här står vi kursdeltagare med en åttiokilos deg i mitten och lär oss få upp spänningen i våra baugetter
Det här måste vara världens enklaste pizza att laga. Pizzan görs på libabröd, ett stort runt orientaliskt bröd som finns vid brödet i de flesta mataffärer
Lägg ut smördegsplattorna i en ugnsfast form. 1 pkt (ca 450 gr) smördegsplattor. Förväll kantarellerna i lite vatten (det räcker om vattnet bara täcker svampen)
Självaste toppingarna får ni ju såklart leka med, och olika såser och ostar, detta är mer ett grundrecept på min pizzadeg, jag lekte like med pesto, champinjoner, lök och mozzarella ost, för det var det jag hade i kylskåpet
Placera först de skivade tomaterna på degen, strö över lite chiliflakes, rödlöken och rädisorna, salta och peppra, lägg sedan över den andra hälften av mozzarellaskivorna så att det täcker pizzan
Oregano och salt (uteslut inte då blir pizzadegen tråkig, men byt gärna ut mot andra kryddor). Till middag idag blev det Johannas grymma recept på en lätt, snabb och god pizza
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.