Men det går faktiskt att göra en rätt enkelTikkaMasala som är helt veganskt. Jag älskar TikkaMasala och göra det rätt så ofta här hemma, oftast med kyckling
Ibland har vi dagar då vi inte riktigt orkar laga mat från grunden men ändå vill äta något gott till middag, då är det här receptet på chicken tikkamasala perfekt
Ikväll blev det en superenkel men otroligt god middag gjord på (fy skäms Karin) halvfabrikat. det finns ett fåtal som är det och det här är ett av dem, nämligen Sharwoods TikkaMasala
Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
OCH av Chicken TikkaMasala (som jag idag ätit till middag för tredje dagen i rad. Har man nu inte en Crockpot, så kan man givetvis laga sin Chicken TikkaMasala i en alldeles vanlig gryta, men då får man nog minska tillagningstiden till ca en timme
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Inlägget Tikkamasala med kyckling eller oumph dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner tikkamasala Marinad. 900 g kycklingfilé eller 2 påsar Oumph The Chunk 1,5 dl turkisk yoghurt 1 msk garam masala 1 tsk svartpeppar 1 tsk korianderpulver 1 tsk paprika- eller chilipulver 1 tsk salt Tomatsåsen. 4 portioner tikkamasala. 1 msk garam masala
Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré. 3 tsk garam masala. 1 Fräs morötter, lök, vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna tills löken är mjuk
Detta är en snabblagad TikkaMasala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. 1 burk Santa Marias India TikkaMasala Cooking Sauce, 2 tsk matolja, 15 stycken cashewnötter. En burk Santa Marias India TikkaMasala Sauce kostar 14 smartpoints. En burk Santa Marias TikkaMasala Sauce kostar 8 propoints. En burk Santa Marias India TikkaMasala Sauce kostar 14 smartpoints
180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). 180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
Kycklingen ska marineras i två omgångar i vardera minst sex timmar, tomater ska kokas, silas, kylas, värmas upp igen, ja det är helt enkelt en väldans massa olika saker som ska göras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.