Och visst är de väl skönt att kunna laga något snabbt ochenkelt då. Om vardagarna så har vi mycket att stå i med allt från jobb till dagis och skolhämtning och däribland övriga aktiviteter som vi allt ska hinna med
Aubergine, sötpotatisoch vitlök bidrog med mycket av den goda smaken. Smaka av med salt och peppar. Lägg över kycklingen och grönkålen till resten av grytan
Gulasch görs ju normalt på nötkött som får puttra länge, här en mer snabblagad variant som ger en mustig smak och som smakar som ett långkok, servera köttfärsgulaschen med morotsstavar eller andra rotsaker, en klick svalkande crème fraiche och ris
En snabblagad, enkeloch mättande lunch helt enkelt. Blanda i lite klippt, färsk basilika i omelettsmeten och fyllde med smulad fetaost, halverade körsbärstomater, oliver och surkål
Så fortsätter vi leken med att laga mat utan att använda kniv, ochmed en ”allt i en gryta lat rätt” så kan det inte bli lättare att laga bra och god mat som inte tar lång tid
Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.