Enkel och god filmjölkslimpa
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 11 tsk salt
  • 12 tsk bikarbonat
  • 14 dl fil
  • 1 Valfri mängd av smaksättare (ex. lingonsylt, morötter, russin, torkad frukt, rårivna äpplen.)
  • 1 Ca ½ dl linfrön
  • 1 Ca ½ dl solrosfrön
  • 17 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat 4 dl fil Valfri mängd av smaksättare (ex. lingonsylt, morötter, russin, torkad frukt, rårivna äpplen.) Ca ½ dl linfrön Ca ½ dl solrosfrönBlanda 7 dl vetemjöl. Gärna dinkel, grovt rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att byta ut någon deciliter mot havregryn. Blanda ner 1 tsk salt, 2 tsk bikarbonat samt 4dl fil. Välj vad du vill smaksätta med; t.ex. lingonsylt, rårivna äpplen, russin, morötter, sirap, oliver, torkat frukt etc. Det mesta funkar! Rör om. Smörj en brödform med lite rapsolja och lägg ner degen där. Den ska vara lagom klistrig i konsistensen. Strö över linfrö, solroskärnor och dinkelpuffar eller annat gott du har hemma. Ställ in brödet i ugnen 175grader i 40-60 minuter. Låt sedan kallna under bakduk. Ät med exempelvis smör och ost. Gör 2-3 stycken limpor när du ändå är igång och -vips- har du täckt brödbehovet för hela veckan. Kryddningen av brödet går att variera i all oändlighet - bara fantasin sätter gränser. Tips: Blanda linfrö, solroskärnor etc. direkt i degen istället för på - då slipper du allt smulande.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.