1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Smaksätt med vitlök för att få en härlig Aioli eller lite cayennepeppar för hetta. Ingredienser Majonnäs Receptet är för ca 7 dl 2 st ägg 2 tsk dijonsenap 1 msk äppelcidervinäger eller nypressad citronsaft 4,5 dl extra mild olivolja 2 krm himalayasalt/havssalt Tips. Det måste vara en "Extra mild olivolja" (smakklass 2), annars kommer majonnäsen smaka beskt
Så här gör du Ta fram ingredienserna i god tid före så att de får rumstemperaturKnäck äggen i en hög, snäv mixerbunkeTillsätt dijonsenapen, och äppelcidervinägernHäll sist på olivoljan och låt de hela stå och vila någon minut så att oljan lägger sig fint över de övriga ingrediensernaMixa med mixerstaven till härlig majonnäsTillsätt salt och eventuellt annan krydda som ska smaksätta din majonnäsMixa lite till så att allt blandar sigMajonnäsen är nu klar
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
½ dl majonnäs. Det har hitintills visat sej vara ett alldeles utmärkt beslut och redan nu tänkte vi bjuda er på vår förrätt som vi blev väldigt nöjda med
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.