Jag gjorde det också lätt för mig och tog en påse färdiga tärningar av lax och torsk, men naturligtvis kan du ta annan fisk och tärna själv om du föredrar det
Stek laxfilèn på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och en matsked smör och skivad vitlök. Ös fisken med stekoljan under tiden så laxen tar åt sig smakerna
Häromdagen inhandlade jag en bit Salma lax och gjorde en enkel och god middag. Tycker texturen på laxen är så fin med sin vackra röda färg och den är perfekt att grava eller ha till sushi
Mycket enkel och kanske just därför så god. Hm säger man så om lax. Ingredienser lax. Laxen var ändå framtagen så jag valde att helt enkelt att lägga den på en bädd av grovsalt så fick den sköta sig själv i ugnen som jag bara ställde på 100 grader för en lite långsammare tillagning. 1 bit lax i bit ( ca 200 g per person). 1 bit lax i bit ( ca 200 g per person)
Tärna laxen i bitar och stek upp i panna med smör. Laxen500glaxfilé En klick smör0,5 gul lök2 vitlöksklyftor4 dl gräddeSvartpepparSaltPastan2 ägg65 g cream cheese1/4 dl fiberhusksaltGör så här. 500g laxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.