Just nu läser jag boken DEN FRANSKE BAGAREN av Sébastien Boudet, en bok jag köpt en tid tillbaka men som fått stå i bokhyllan och bli dammig i väntan på min längtan att läsa den
Om man vet med sig att man lätt hamnar i en ond cirkel och varje dag vill ha något sött är det viktigt att man stannar upp och tänker efter – hur mycket sött stoppar jag i själva verket i mig under en hel dag
Inspireras av denna pastasås eller andra recept men de behöver ju inte nödvändigtvis följas slaviskt utan byt ut mot de ingredienser som finns hemma för tillfället helt enkelt
Nu när jag var i England köpte jag ekologisk grönsaksbuljong och tomatbuljong (den använde jag i receptet ovan) i en hälsokostaffärer i den lilla staden där jag bodde
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Men den är löjligt enkel, så det är nästan pinsamt att berätta… men här har ni den. Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip
Dagens recept är en riktig klassiker kring jul. Enkeltoch nyttigt vörtbröd. Ikväll blir det nog till att tända i öppna spisen efter kvällspromenaden med hundarna, och jag kommer absolut göra samma kvällsmål som jag gjorde igår kväll
Idag blir det ett kvickt ochenkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.