Värm en stekpanna, häll i flytande margarin. Sänk värmen med 2 steg (7 av 9). Lägg i kycklingfilererna, krydda med salt och peppar. Bryn dem ca 1,5 minut på varje sida tills de har fin färg. Lägg över dem i en ugnsfastform och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter tills de har en innertemperatur på 65 grader C.
Stek därefter grönsakerna i samma varma panna,smaksätt med riven vitlök och soja, eventuellt mer salt och peppar om det behövs.
Servera som det är eller tillsammans med ris, pasta eller bulgur.
Idag blev det kycklingfilé i ugnen med ett täcke av bruschettakrydda. Ugnsgrillade grönsakermed potatis gör vi rätt så ofta, fungerar ihop med det mesta
Fortsatt regim med citron, vitlök, ingefära och honung ska nog göra susen ska ni se. Det fanns överbliven kokt potatis i kylen, och de fick bli sällskap till den ugnsbakade kycklingen i form av smakrika potatisplättar kryddade med ajvar relish - som för övrigt också fanns kvar från annan matlagning
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. 2 kycklingfiléer. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Currysås hör ihop med kyckling men istället för att steka kycklingfiléerna klara i stekpanna som jag oftast gör så la jag dem i en ugnsform efter att de fått lite ytlig färg
Ringla över rikligt med grillolja. Servera med ris och sallad. När 10 min av tiden i ugnen är kvar tag ut formen och fördela créme fraichen mellan kycklingbitarna , vill man ha en fastare sås kan man reda med lite mjöl. 1 kg kycklingfilé
Sedan köpte jag soja, inte lätt att välja bland alla sorter, det blev nog en japansk soja för den kändes ljusare o mildare än den kinesiska som jag är van med hemma
Det som finns hemma och det som smakar gott helt enkelt. När kycklingen är genomstekt och grönsakerna och svampen mjuknat och fått färg så tillsätt delade körsbärstomater och låt dem stekas med någon minut
På det sättet kan man ganska enkelt minska matsvinnet, som är obegripligt stort. En skål med ris och kryddiga grönsaker, ris och ett stekt ägg med krämig gula
Lägg ner grönsakerna i stekpannan och låt dem steka ihop med köttet. Lägg i stekpanna och krydda med salt, peppar och 1 tsk wokkrydda. 250 g frusna wokgrönsaker chinese style
Ett tips är att göra en enkel och lätt grönsaksgratäng. IngredienserValfria grönsaker, gärna färskaCreme fraicheMango chutneySambal oelekSaltSvartpepparRiven ostKycklingfilé som jag kryddade med
Blanda ihop alla ingredienserna för marinaden i fryspåse och lägg även i kycklingfiléerna. Tärna grönsakerna och stek på medelhög värme i matolja och krossade chili flakes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.