Häll fettet från stekpannan och ölet i grytan samt strö över kryddorna. Nötkött kokt i öl ilergryta. Kampotpeppar är en angenäm bekantskap som jag ficktips om av en Thailandboende bekant
Häll skyn och allti en kastrull, koka upp, smaka av och låt puttra en liten stund. Jag använder ofta en lergryta som jag ställer ini ugnen, det får samma effekt
Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ inlergrytani ugnen
Lägg lergrytanikallt vatten ca ½ timma. Lägg potatis, lök, vitlök, morötter och paprikailergrytan. Skär potatiseni ganska stora bitar, paprikanibitar och löken iskivor
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Enkel, bara att servera sedan. Tvätta och rensa kycklingen, lägg den i en lergryta (med lock). Slå över en burk krossade tomater, blanda runt allti grytan ringla över olivoljan
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.