Enkel, krämig saffranspasta
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 10.5 pkt saffran
  • 1 olja att steka i
  • 11 st grönsaksbuljongtärning
  • 11 msk tomatpuré
  • 15 dl kokta stora vita bönor
  • 12 dl växtbaserad grädde
  • 11 st burk hela tomater
  • 10.5 st apelsin (skal och saft)
  • 14 port pasta
  • 1 valfri ost att toppa medHacka gul lök och vitlök.
  • Hetta upp olja i en stekpanna eller traktörpanna och fräs löken i oljan. Tillsätt saffran. Låt fräsa på medelvärme i ett par minuter så att löken blir riktigt mjuk utan att brännas vid. Smula ned buljongtärningen och tomatpurén och fräs lite till.
  • Slå på vita bönor och grädde och låt puttra i ca 10 min. Börja koka vattnet till pastan och koka pastan när vattnet kokar. Riv apelsinen. När grytan puttrat ca 10 minuter: mixa med en blender eller stavmixer så att det inte finns några bitar kvar.
  • Häll tillbaka i pannan. Häll över burktomaterna (dela ev i mindre bitar om det är stora bitar) och häll i rivet apelsinskal och saft från apelsin. Späd ev med mer vatten om grytan är tjock (ta gärna lite pastavatten).
  • Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och ev lite riven ost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.