Enkel kantarellpasta med grönkål
Jävligt gott
Jävligt gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g valfri pasta
  • 250 g blandad färsk svamp, gärna gul kantarell, trattkantarell och svart trumpetsvamp (jag hade lite champinjoner för utfyllnad också)
  • 30 g torkad skogssvamp
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 msk kinesisk soja
  • 0,5 msk svampbuljong
  • 0,5 dl rödvin
  • 1,5 dl havregrädde
  • 3 stora kvistar grönkål
  • 1 dl pastavatten
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak (jag använde en 5 pepparkvarn från Santa Maria – ger en lite fruktigare pepparsmak, jättegott!)
  • Några droppar citronjuice
  • Några kvistar persilja
  • 400 g pasta of your choice
  • 250 g mixed fresh chantarelles or other mushrooms
  • 30 g dried chantarelles or porcinis
  • 1 dl water
  • 2 tbsp olive oil
  • 2 cloves of garlic
  • 1 yellow onion
  • 0,5 tbsp chinese soy
  • 0,5 tbsp mushroom stock
  • 0,5 dl red wine
  • 1,5 dl oat cream
  • 3 large branches of kale
  • 1 dl pasta water
  • 1 tbsp flour
  • Salt to taste
  • Pepper to taste (I used a five pepper mix – really tasty and fruity pepper flavour)
  • A couple of drops of fresh lemon juice
  • Some twigs of parsley

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.