Enkel hummersås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 130 g smör
  • 11,5 msk vetemjöl
  • 12 dl vitt vin
  • 13,5 dl fiskbuljong eller vatten och en fiskbuljongtärning
  • 12 dl grädde
  • 12 msk koncentrerad hummerfond
  • 11/2 krm salt
  • 10,5 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 12 msk hackad gräslök (valfritt)Skala och finhacka schalottenlök. Fräs löken i smör i en såskastrull. Spare en msk smör till slutet. När löken är mjuk rör du ut mjöl och fräser några sekunder till. Rör i vitt vin och sedan fiskbuljong (eller vatten och rör ut fiskbuljongtärning). Låt koka i 20 minuter på medelvärme. Sila bort löken eller mixa såsen slät med en stavmixer. Rör i grädde och hummerfond. Låt småkoka i 10 minuter. Smaka av såsen med hummerfond, salt och peppar innan servering. Vispa i en klick smör på slutet - mixa gärna upp såsen lite fluffig med stavmixer. Garnera och rör gärna i lite hackad gräslök på slutet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.