Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Jag valde morötter, lök och broccoli, men egentligen är det bara att använda sig av fantasin och sina egna favoritgrönsaker
4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Börja med tomaterna. smaka dig fram och pressa i den sista vitlöken. Smaka av med salt o peppar. Lägg upp o servera med en klick cream fra o ett hemmabakt vitlöksbröd
Skala och grovriv morötterna. Soppan får dessutom ett välbehövligt sting av chilin, så den upplevs faktiskt inte alls som söt trots att den nästan bara består av morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.