Idag tar vi åter fram stora grytan och lagar Chiliconcarne. En rätt som garanterat varierar från kock till kock, och man kan i ärlighetens namn undra hur rätten som bestod av strimlat kött kokat med chili blev en bas bestående av köttfärs och vita bönor
Denna gången blev det en helt vanlig, enkel och snabb chiliconcarne på blandfärs och blandade bönor (stora vita och små svarta) med klassiska smaker av chili (så klart), spiskummin och oregano
Chiliconcarne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Chiliconcarne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja
2 burkar krossade tomater (chili). 3 chilifrukter. 3 chilifrukter. ÄLSKAR min nya crock pot multicooker, att kunna göra ALLT direkt i grytan är så himla smidigt
Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter. "Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper
4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.