Enkel bouillabaisse – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 11 1/2 tsk salt
  • 12 msk smör
  • 11 schalottenlök
  • 11 msk tomatpuré
  • 11/2 g saffran
  • 11 dl torrt vitt vin
  • 11 l fiskbuljong
  • 11/2 purjolök
  • 1500 g blåmusslor
  • 12 schalottenlökar
  • 12 msk olivolja
  • 12 dl torrt, vitt vin
  • 1 salt och peppar
  • 1250 g räkor
  • 1 baguette
  • 11 dl majonnäs
  • 11 vitlöksklyfta
  • 1 kajenpepparSkär fiskfilén i bitar. Salta och lägg på ett fat, låt dem ligga i cirka 20 minuter.
  • 1 Koka musslorna: Hacka schalottenlökarna, fräs dem i en stor gryta i 2 matskedar olivolja, tills de mjukat. Tillsätt 2 deciliter torrt vitt vin, salt och peppar. Koka upp på högsta värme. Lägg i musslorna och rör om. Koka under lock, cirka 5 minuter. Rör om någon gång under tiden. Släng de musslor som inte öppnat sig.
  • 1 Skala och hacka löken. Fräs den i en gryta med smör. Tillsätt tomatpuré och saffran och låt fräsa i 3 minuter. Späd med vitt vin och låt det koka in. Tillsätt ­­ fisk- buljong och låt soppan koka upp. Lägg ner fiskbitarna och skivad purjolök. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Blanda majonnäsen med riven vitlök och lite cayennepeppar till en aioli. En klick aioli smakar gott i soppan.
  • 1 Servera i djupa tallrikar med kokta musslor, skalade räkor, sprödvärmd baguette och aioli.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.