1 kajenpepparSkär
fiskfilén i bitar. Salta och lägg på ett fat, låt dem ligga i cirka 20 minuter.
1 Koka
musslorna: Hacka schalottenlökarna, fräs dem i en stor gryta i 2 matskedar olivolja, tills de mjukat. Tillsätt 2 deciliter torrt vitt vin, salt och peppar. Koka upp på högsta värme. Lägg i musslorna och rör om. Koka under lock, cirka 5 minuter. Rör om någon gång under tiden. Släng de musslor som inte öppnat sig.
1 Skala
och hacka löken. Fräs den i en gryta med smör. Tillsätt tomatpuré och saffran och låt fräsa i 3 minuter. Späd med vitt vin och låt det koka in. Tillsätt fisk- buljong och låt soppan koka upp. Lägg ner fiskbitarna och skivad purjolök. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
1 Blanda
majonnäsen med riven vitlök och lite cayennepeppar till en aioli. En klick aioli smakar gott i soppan.
1 Servera
i djupa tallrikar med kokta musslor, skalade räkor, sprödvärmd baguette och aioli.
ENKEL SVAMPSÅS. =) Här kommer recept. Hittade receptet på Kokaihop. Hittade receptet på Kokaihop. I helgen lagade jag ju tjälknöl på älg, med potatisgratäng och svampsås
Recept. Fler recept med kassler hittar du HÄR >>. En riktigt enkel och god rätt med kassler - Detta recept ger ca 4 port. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 600 g kassler
Här får ni det (rimligen) enklaste brödreceptet ni någonsin satt tänderna i. Det är lite som en tortilla men påminner väldigt mycket om nygrillad pinnbröd i smaken
För den blir så mycket godare och är löjligt enkel att svänga ihop själv. Pressgurka har en magisk förmåga att förhöja smaken på det mesta – både vardagsmat och festmiddagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.