Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Nougaten kan ätas som den är, men morgon ska vi använda den i ett av våra favoritgodis från tiden innan LCHF
När jag hittade receptet på denna chokladfudge hos Mariann fanns ingen tvekan, den skulle jag testa. Och jag lovar, den här chokladfudgen är så otroligt god så ni bara måste prova
Original recept hittat hos LCHF till vardag och festChokladfudge (LCHF) Recept ca 45 bitar (beror på hur stor form du använder)4 dl grädde + några skvättar till100g smör65g mörk choklad (74%)1 tsk vaniljpulver Koka upp grädden och tillsätt chokladen och låt den smälta
Fudgen är nu klar att äta och förvaras svalt i kyl men går även fint att frysa. Grundrecept fudge 16-20 bitar2 dl grädde50 g smör2 msk sukrin. Min form har måtten 15×15 cm, vilket jag tycker ger en lagom hög fudge. Grundrecept fudge 16-20 bitar
Detta var en test på lchffudge som blev en aningen för lite sjuden och fick frysas för att hålla formen men när jag chokladdoppade denna blev det en utsökt pralin så ibland har man tur i oturen
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
GA_googleAddAttr("Tag", "lchf"). GA_googleAddAttr("Tag", "lchf"). För ett litet tag sedan hittade jag ett spännande recept när jag kikade in på paleobloggen Under vårt tak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.