Men oj så länge sedan det var jag bjöd på energibollar. Häll på morgonen av ev överflödigt vatten och lägg alltsammans i mixern/matberedaren tillsammans med det övriga
Jag älskar när ni kommer med önskemål om vad ni vill se mer av på bloggen. Ett återkommande önskemål har varit fler recept på nyttigt fika och då fick jag massor med idéer
Fler kombinationer med torkad frukt och nötter kommer definitivt läggas upp på Gabriella´s MAT. Rulla små bollar och täck hälften med kokosflingor och hälften med kakao
Visste ni att chiafrön innehåller mer omega-3 än en laxbit, omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt. Chia innehåller också 21 gram protein per 100 gram, med hela 18 av de 20 olika aminosyrorna, en riktig bra källa till vegetabilisk protein. Dessutom är chia berikad med mineralerna magnesium, kalium och zink 2 skedar frön innehåller mer kalcium än flera glas mjölk
Idag kan jag stolt dela med mig av en boknyhet och ett rykande färskt kokboksrecept. Syrliga energibollar från ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”
Tillsätt sojamjölken och mixa med en stavmixer (eller i en blender). 2 msk Chiafrön. toppa med 2 g solrosfrön (+ 12 kcal)Enkelt. 1Rör sedan ner chiafröna och låt stå i kylen minst en 1 timme (går också bra över natten). 1Ta ut puddingen och toppa med apelsin eller valfri frukt
Energibollarna är fulla med goda fettsyror, mineraler, vitaminer och allehanda antioxidanter, och är ett bra alternativ till olika energibars som man kan köpa färdiga
Dagens frukost bestod av två utav energibollarna som jag bakade i helgen ( recept nedan) + surdegsknäcke med jordnötssmör + mild naturell yoghurt med blandade bär och müsli + äppelklyftor
För att inte tala om chiafröna som är ett superlivsmedel. Dessa energibollar passar alldeles utmärkt att ha i kylskåpet för svaga tillfällen eller efter träningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.