Blanda de grovt hackade aprikosernamed nötter, frön och torra ingredienser. Min mamma har alltid bakat en massa bröd under min uppväxt, och jag kan tycka att en macka med gott pålägg ibland kan vara något av de godaste som finns
Igår gjorde jag jag lite nyttiga energibars på jobbet. Fullproppad med nötter, frön, gryn, frukt och mörk choklad med hög kakaohalt så påstår jag att de är ENERGI i dessa
Hacka aprikoseroch fikon grovt och tillsätt dem. Ett tips är att trycka ut degen med ett till bakplåtspapper över smeten så fastnar den inte i händerna
Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Tryck ut och pensla eventuellt med ett uppvispat ägg. Lägg rullarna på en plåt med bakpapper. Rör i det rumstempererade smöret, kokosen samt de hackade aprikoserna
Så jag tog några av mina favoritingredienser – solrosfrö, mandlar och melonkärnor, rostade dem, sötade medaprikoseroch smaksatte med vanilj och apelsinsaft
Persikan passar bra i marmeladen då den inte kokar sönder lika mycket som aprikoserna. Riktigt god är denna marmelad till ost och speciellt till gratinerad getost
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.