Stek endiverna i ganska rikligt med smör på båda sidorna ett tag så de bara tar färg. Lägg i en extra klick smör och låt de ligga med snittytan neråt på ganska låg värme i stekpannan så ytan karamelliseras
Ugnsbakade endivermed timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakade med bladpersilja i saft av apelsin
Tro't eller ej, men nu är vi tillbaka med ett inlägg. Det fantastiska med denna lilla side dish är att endiven totalt ändrar karaktär från besk och lite bångstyrig till härligt len, nötaktig och ljuvlig
Jag tänker alltid på Calles syster Emma när jag köper hem ett paket eftersom hon åt endiver på längden och tvären (och hon var inte helt nöjd med detta faktum
Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick ostkräm på varje blad och toppa med en liten druvklase. Lägg hela druvklasen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga dem mitt i ugnen i 35–40 minuter. 2 st endiver
Först tomatbräserade endiver följt av kanelstekta äpplen med len sabayonne. Jag hade aldrig ätit endiver förut och jag måste erkänna att det inte riktigt smakade som jag hade förväntat mig
Skär bort den hårda stjälken på endiverna och plocka av bladen ända in till mitten. Dela roquefortosten frovt och blanda med crème fraîchen, smaka av med salt och peppar
Stek endiverna i smör och socker på medelhög värme tills de är karamelliserade i ytan. Dela endiverna på längden, men behåll stjälken så att salladen håller ihop
Garnera med lite kapris och gräslök, servera tillsammans med skurna endivsalladsblad. Sardellröra5 st sardellfiléer2 msk rapsolja3 msk créme fraiche2 tsk kapris2 tsk klippt gräslök1 tsk rivet citronskalsalt & peppar+ endivsalladMosa sardellfiléerna tillsammans med oljan i en mortel, till en smet
Stek endiverna i ganska rikligt med smör på båda sidorna ett tag så de bara tar färg. I Frankrike använder man de gärna både färska i sallader, kanske med roquefort, eller varma gratinerade i ugnen eller stekta på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.