Den var faktiskt helt i klass med två av våra andra enchiladasfavoriter, enchiladasmed squash och keso samt enchiladasmed tacokryddad keso, jalapeno och paprika (se recept här och här)
Dessa vegetariska enchiladas, fyllda med bland annat squash och bönor, blev verkligen supergoda. Servera gärna enchiladasenmed en klick avrunnen fil, crème fraiche eller gräddfil, lite majs, färska grönsaker, salsa, nachos och mexikanskt böndipp (se här)
Speciellt sugen blev jag på att laga svart rårismed lax, rödkål och edamebönor. Just det att recepten baseras på helt vanliga livsmedel de flesta har hemma eller hittar i sin lokala affär samt att det är enkla okomplicerade tillagningar gör att recepten och boken verkligen kan komma att användas
När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvarta bönor och tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. salt och peppar. 1 burk/kartong (380 g) svarta bönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Kokt råris, gärna av basmatityp, salsa, guacamole, strimlad sallad och andra favoritgrönsaker, lime i klyftor, färsk koriander, pulled beef eller grillad eller ugnsrostad kyckling om du vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.