Jag älskar tex-mex (som ni kanske har märkt) och det bästa med ViktVäktarna är att jag kan fortfarande äta det jag älskar – bara i måttliga mängder och/eller i andra former
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Strö över kryddmix och späd med vatten och krossade tomater
En av deras, och min mans, favoriter var kycklingspett med sataysås (jordnötssås). Efter att ha läst flera intressanta recept på grytor med jordnötssås, så blev jag lite sugen på att testa om det kanske vore möjligt att byta ut jordnötssmöret mot tahina (en smet gjord på malda sesamfrön)
Servera med den picklade rödlöken, färsk koriander och en grönsallad. Fräs allt på medelvärme i 10 minuter. Dela upp fyllningen så den räcker till 6 tortillabröd, ta fram en ugnssäker form och häll lite av såsen i botten, lägg i rullarna och häll resterande av såsen över, lägg på riven cheddarost och smular över med fetaost/salladsost. Fräs allt på medelvärme i 10 minuter
Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper så oljan sug upp lite grann. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
I förra veckan lagade jag Enchiladas och den rätten mottogs med lovord av kidsen. Båda två älskade rätten och två dagar senare föreslog de båda två vid olika tillfällen att vi skulle äta Enchiladas till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.