Enchiladas med chipotlebönor
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Enchiladas med chipotlebönor
  • 4 - 6 portioner lite matfett till formen
  • 1 pkt med 8 mellanstora tortillabröd
  • 2 ½ - 3 dl riven ost
  •  
  • Enchiladasås
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk chilipulver
  • ½ tsk torkad oregano
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 tsk kakao
  • ½ tsk salt
  •  
  • Bönröra
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 1 grön paprika
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ - 1 tsk chilipulver
  • 2 - 3 msk chipotlepaste
  • 1 msk ketchup
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 tetror blandade konserverade bönor , ca 450 - 500 g sammanlagd avrunnen vikt, (jag tog Icas bönmix med kidney, borlotti och canellini)
  • 1 stor burk majskorn, ca 340 g varav majs ca 280 g salt efter smak (jag tog drygt ½ tsk)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.