Viltskaven serveras med kokt potatis, rårörda lingon och gärna en morotssallad. " (4 portioner) 500 gr viltskav1 gul lök - finhackad2 dl förvällda och grovhackade kantareller3 msk kalvfond, koncentrerad3 dl lätt crème fraîche1 dl grädde1 dl vattensalt, peppar och citronsaft2 cl konjaksmör att bryna i Bryn skaven i smöret och tillsätt den finhackade löken och kantarellerna. 500 gr viltskav
Recept400 gram viltskav eller annat nötkött(om det är helt kött så låt det var fryst)200 gram trattkantareller1/2 purjolök1 vitlöksklyfta1 1/2 msk vetemjöl2 dl vatten1 1/2 dl grädde1 dl mjölk1-2 msk kalvfond2 msk vinbärsgeléSalt och pepparHacka purjolöken och vitlöken. 400 gram viltskav
Gillar ni viltskav. Jag köper ofta hem renskav då jag verkligen älskar en riktigt god renskavsgryta. Det är inget billigt kött här nere i söder men så otroligt gott och smakrikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.