I värmen är det gott med något salt tycker jag. Hjortronsåsen däremot skrapades till sista klicken. Kallhjortronsås ca 3-4 pers1 burk créme fraiche ( turkisk yoghurt går också bra)0,5 - 1 dl hjortronsylt ( efter smak helt enkelt, jag älskar hjortron så jag tar gärna lite mer)Smaka av med salt och pepparKlart
Efter en trevlig kväll, är det dax att åka hem till mamma och pappa i Kallhäll. Förrätts tallrik medenbärsgravadrödingmed hovmästarsås smaksatt med timjan samt syrliga lingon, mini toast skagen och toast med rensteksröra med sikrom på toppen
Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande). Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Smaka av med salt och vitpeppar. En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kall bearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
BBQ-sås med vitlök. Kall Bearnaisesås. Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochips och. Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.