Hur många gånger har vi inte fått höra kulinariska solskenshistorier om den där semesterlunchen som avnjöts på något sunkigt hak långt bort från de inställsamma turiststråken
Förrätten blev entrevlig kombination av olika söta och lite småsyrliga smaker. Som valvakesupé valde jag en vegetarisk meny med recept från min nyinköpta kokbok Allt om mat och vin som verkar vara en riktig höjdare
Vi håller fortfarande på med att laga sådant vi inte brukar äta och idag åt vi denna soppa jättegod och smidig att tillaga (smidig för att Micke fixade den
I går var jag på höstens första vinprovningsträff tillsammans med mina trevliga väninnor. Det är tidig lördagsmorgon och jag sitter ensam (övriga familjen sover fortfarande) med en kopp kaffe och enenkel smörgås och njuter av tystnaden och den vackra morgonsolen som med sköra guldstrålar letar sig in trädgården och skapar ett nästan magiskt skimmer
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Jag blir alltid lika glad när någon lämnar enlitenkommentar på bloggen. Jag fick en fråga om hur man kan veganisera enfestmeny för blandkostare, och eftersom det är mycket enklare att länka från "inläggs"-sidan än från kommentarsfältet blir det ett lite annorlunda inlägg idag
En vecka har gått sen vi serverade Boråsmenyn på Stadshuset i Borås. Menyn skapades av nio kockar i från stadens restauranger, en konditor och Leif Manneström som coach
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.