En synnerligen ortodox glutenfri och mjölkfri tomatkaka
Taffel
Taffel
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 60 minuter Denna kaka tillägnas alla mina olyckssyskon som är oförmögna att laga mat utan tomater
  • 1 tsk hela korianderfrön
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1/2 tsk grovkrossad muskotblomma, eller 1 tsk nyriven muskotnöt
  • 200 g mandel
  • 2 dl rismjöl, helst fullkorn (ej risstärkelse)
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 msk mald ingefära
  • ev skrap från 1/2 vaniljstång 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 400 g hela tomater på burk, Saltå eller Mutti
  • 2 msk pressad citron
  • 1/2 dl honung
  • 200 g ljust muscovadosocker eller hälften farin och hälften socker
  • 3 små ägg
  • 0,75 dl neutral rapsolja eller annan trevlig mild olja
  • olja eller smör tillf ormen (smör blir godast men då är det inte mjölkfritt längre)
  •  
  • Till servering
  • Creamcheesefrosting om du är lagd åt det hållet

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.