Lillördag och full fart mot helgenigen. Nu kan det ju vara så att du förätit dig på sötsaker under påsken och inte vill se åt en godsak på bra länge, men jag tar risken och bjuder på en efterrätt idag, för ni var några stycken som ville ha receptet på desserten jag serverade på långfredagen
Nybakade grahamsfrallor med bregott, enstor grekisk sallad, lammstek med örter och vitlök, bulgur, lite oliver och en medelhavsinspirerad auberginepaj var allt som stod på bordet
Blanda de torra ingredienserna och sikta försiktigt ned i äggsmeten. Skär i lagom stora bitar. Ställ sedan in kakan i kylskåpet, så glasyren stelnar något
Jag har valt att följa rådan om att undvika gluten, och vad folk än säger så har det haft enstor positiv inverkan på min hälsa i form av minskade pollenbesvär
Nu ser det visserligen ut som att det skall bli skitväder till helgen, menenstor grön, skön buffé fylld av vårens primörer kan man faktiskt montera upp inomhus också
Ännu en härlig vårdag till ända. Barnen har varit lite småförkylda idag så det har varit ganska lugnt här men jag avrundade kvällen med en härlig powerwalk i kvällssolen – underbart
Kastanje- eller skogschampinjoner i såsen gör den mustig och stora bitar gör att svampen smakar mer. En matigare köttfärssås med rejäla bitar champinjoner och paprika blev det till middag, med tagliatelle och så tomater förstås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.