2 tsk
bakpulver Gör så här:Smörj och bröa en hålform, ca 1½ liter. Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör ut med vispen.Tillsätt vetemjölet och rör ihop det försiktigt .Smält matfettet, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Droppa i bittermandeloljan. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen.Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen innan servering.
Såklart tillbringar jag en hel del tid i köket under de här månaderna, bakar och lagar mat, inte så konstigt kanske, för det finns nästan inget mysigare än att tända massor av ljus, sätta på en panna kaffe och njuta av en smarrig kaka när mörkret faller utanför fönstret, myspys på högsta nivå liksom
Och det här var en riktig höjdare. Visst finns det mycket som är viktigt i vardagen och ett av det viktigaste för mig är att ha tid att kunna släppa allt för en stund och finnas där när någon behöver mig
Ta bortballongen och spraylacka ordentligt för ökad hållbarhet. Jag ville lägga ut en lite mer detaljerad beskrivning om hur du kan göra lampan med t ex spetsdukar, som jag skrev om igår
så vi andra påminns ifall vi råkat glömma bort det. samt världens kris här. En veckas matsedel. Receptet är snarlikt Biff Rydberg, menhärstammar från stadshotellet i Karlstad där det ofta serverades
Vi hade vårmarknadenhär i Holmsjö igår, alltid lika trevligt, lite tidigare i år pga att det annars hade krockat med valborgsmässofirandet, så det var inte så många knallar i år
Ta fram citrontårtan ur frysen strax före servering, lossa den ur formen och ta bort smörpapper. Riv det gula från citronskalet och pressa ur citronsaftenordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.