Man förbereder och blandar ihop allt kvällen innan, låter det stå i kylskåpet över nattenoch på morgonen toppar man bara med valfritt tillbehör och man har en mättande, god frukost
Men de här gyllengula små plättarna var faktiskt enkla, snabba, goda och nyttiga. are, men jag är ju inte strikt som så, men jag har tagit lite av deras tips och sammanfört i mitt egna recept som ni tar del av nedan
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Varför inte ensnabboch god frukost med ditt egna bake-off bröd. På detta sätt sparar jag jättemycket tid och kraft när man står där stressad efter jobbet, alla är vrålhungriga ochmaten ska snabbt fram på matbordet
Jag testade att göra dennagratängen på ris och kidneybönor. Ibland vill man fixa ihop någon lätt mat, då är det faktiskt ganska smidigt att göra något som sköter sig ganska bra själv i ugnen
Som fyllning gjorde jag ensnabboch kanske inte så lyckad chokladmousse menäven om den inte var som godast på söndagen så lovar jag att den, tillsammans med tårtan, var helt oemotståndlig på tisdagen
Eftersom jag tillsätter bär och lite flytande honung (snabbare kolhydrater) vill jag inte använda mig av yoghurt/mjölk i för hög utsträckning eftersom allt för mkt snabba kolhydrater ger snabb blodsockerhöjning, vilket i sin tur ger stort insulinpåslag, något som leder till mer svajigt blodsocker och högre fettinlagring i kroppen (om man bryr sig om det)
Mormor och morfar hade kor så de åt frukost två gånger vilket också var mitt mål under de åren. När de kom in igen efter mjölkningen på förmiddan så gjorde mormor pyttipanna och så kokade hon gröt i av olika slag, ofta rågmjölsgröt
Vi har tidigare bloggat om en kokt variant av frukostshot med ingefära (receptet hittas här) som är och förblir vårt mest lästa inlägg sedan snart ett år tillbaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.