Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda medbacon-blandningen. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon, champinjonerna och vitlöken tillsammans tills baconet blir knaperstekt
Skär lökenmedansbaconen steks. Det ska ätas frukost, lunch, middag och mellanmål hemma och det är inte alltid det enklaste att hitta på någon varmrätt både till lunch och middag alltid
Slaktaren hjälpte oss att stycka upp den i lagom stora bitar för grytan med sin bandsåg. pappardelle med kaninsås (pappardelle col sugo di coniglio) och kaningryta (coniglio in umido)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Smaka av med kryddor och servera din ragu till nykokt pasta och riven parmesanost. Så klart är det alltså inte du som ska upp på spisen, där ska istället en gryta med oxragu stå och gona till sej si så där en och en halv timme
Lägg sedan lök- och svampfräset i enskål. Denna rätt ska absolut blandas samman precis när pastan är färdigkokt, och sedan omedelbart läggas upp på ett fat
Servera med nykokt pasta. Halvtina renskaven strimla den. Vildpasta. Skala och hacka löken. Vild Pasta. Lägg ner skav och lök i en större stekpanna och fräs på
Koka upp och låt gå i såsen tills den är klar, späd medpastavatten om det behövs. Det visade sig vara den första guidade turen de höll så det var kul att få vara med på premiären
Man bara måste ju älska snabba middagstips där pastasåsen blir klar medanpastan kokar, eller hur. Vispa ihop ägg med crème fraiche, pressad vitlök, riven ost och gräslök
Med det vita vinet och avsaknaden av grädde blev det en så kallad klassisk Pasta Bolognese, vilket jag tolkar som att det är den mest rätta pastarätten från Bologna
– Blanda allt i en stor skål och toppa med några extra spenatblad och broccolin. Den lilla tid jag la på matlagning resulterade i alla fall i den här gröna pastanmed ärt och spenat-pesto och broccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.