Stektmakrillmedstuvadspenat Du behöver. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Fräs spenaten i en kastrull med smör tills den är tinad. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt skalpotatis, ugnsbakade tomater och citronklyfta
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Stuvadspenat 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 tsk majsstärkelse 400 g fryst bladspenat 1/2 tsk salt 2 krm peppar Kassler ca 500 g kassler 1 msk olja Till servering 1 gurka Lägg till i inköpslistan
Servera makrillen tillsammans medspenat, rårörda lingon och kokt färskpotatis. Stek makrillfiléerna i några minuter på varje sida tillsammans med några dillstjälkar
gräslök - fint skuren. Ös sejen undertill med smöret under tidenden steks. Stuvadspenat. Blanchera spenatengenom att koka upp vatten och slå det över bladen
Skölj ur stekpannan och bryn löken i lite smör när den fått lite färg, lägg i spenaten och låt den fräsa några minuter salta och peppra häll på grädden och låt den koka in, smaksätt med pressad citron och muskot
Igår gjorde jag två saker som jag är stolt över - stektmakrill och stuvat - för första gången. - servera med lite dill på potatisen, persilja på makrillen och strö över flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.