Att ha tillbringat större delen av söndagen på soffan känns sådär men efter en rejäl kräftskiva så behöver i alla fall min kropp och knopp tid till lite återhämtning
En trevlig lördagsrätt som inte är helt komplicerad att tillaga…. Risotto kokat i rödvin med stekta kycklingbitar smaksatta med svag ton av curry och heta chili & vitlöksräkor
Länktips närmare bestämt, fliken mellan hem och om mig. En ny sida har kommit till här på bloggen. Jag läser ju en hel del otroligt fantastiska bloggar, och har fram tills nu inte haft tillfälle att länka till er alla
Till dennarisotto stekte jag hackad zucchini i olivolja, med lite pressad vitlök, ett par bitar kronärtskocka jag hade kvar och några kaprisar och faktiskt en dutt på slutet av den rivna parmesanen blev det en otippad god sidorätt
Stek kantarellerna lite (jag körde allt i samma panna först bacon en stund sedan i medkycklingen sedan i med kantarellerna, ja ni fattar quick and dirty liksom)
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.