Denna gång käkade vi dengodasåsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli. Den här kallasåsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss
Sist vi sågs fick jag Erikasmiddagskasse, bla fanns dennagoding. Så i tunnbrödsrullen hade vi , mos, isbergssallad, korv, räksallad, ketchup, senapoch rostad lök
Ett annat gott råd är att använda lite Harissa(en starkare pepparsås). 11½ msk italienska torkade örter(oregano tex). 11-2 krm cayennepeppar. 11 msk apelsin juiceBlanda alla ingredienseroch rör om. 1Låt gärna såsen vila 10-15 minuter innan servering. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Avsluta medriven ost, salt och peppar. Späd eventuelltsåsenmedvatten för en tunnare konsistens. Vispa ner olivolja i en tunn stråle så majonnäsenoch oljan binder
Vispa ner kulan i såsenoch koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, menvatten + konc fond går också bra). 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongenmed grädde och svartvinbärsgelé. 1Rör ihop smör och mjöl till en kula. Låt såsen småkoka i 5 minuter
Tillsätt mjölkenoch sjud tills blandningen tjocknar. 12,5 dl cheddarost 8riven). 12 msk vetemjölHäll ostkrokarna i en påse och krossa dem. 1Värm mjölken i en kastrull. 1Smält smöret i en annan kastrull och vispa ner mjölet, lite i taget. 1Häll i den rivna cheddarostenoch låt den smälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.