Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med dennasoppa, som dessutom tack vare denrostadeblomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vit blomkålssoppa
Helt otroligt att så enkla råvaror som morötter och lök blir så gott i ensoppa. Till soppa vill jag gärna ha bröd så att jag blirordentligt mätt, orkar inte riktigt äta en liter soppa typ som säkert skulle behövas för att bli mätt utan något tillbehör
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Tillsätt lite av buljongenoch låt puttra tills allt mjuknat
Det här bliren rejäl sats som räcker till många. Ja, det kan inte hjälpas, det får bli ensoppaigen. Jag gjorde medvetet en stor sats för att frysa in och ha på lut inför kommande prövningar
Märkligt nog blir jag alltid sugen på frächsare, grönare julmat nyförtiden. Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssallad med rostad pumpaochslutligenbloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenatoch granatäpple
Jag brukar tvätta dem noga och låta skalet vara kvar, men det väljer du. Skrubba betorna, dela dem om de är stora, lägg i en ugnsfast form med citronerna (halvera dom först)
Riv mandelmassan och blanda med övriga ingredienser. Börja med fyllningen. Tillsätt ägg, sirap och salt. Smula jästen i en bunke och rör ut i den kalla mjölken
När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu densenastetiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.