Det var min pappas bästa bjudrätt, han lagade alltid den vid festliga tillfällen. Jag skrev om den första gången för några år sedan, och nu när jag hade ett matreportage med sjuttitalstema förra månaden lagade jag den här gamla favoritenigen
Traditionsenligt skulle smörgåsen först ätas från det håll där sillen. Själv hoppar jag gärna över sillen och dekorerar istället ett par kantskurna formbröd med t
Det är ju inte enbart kakor och sött man minns från sin barndom, eller hur. En del maträtter har satt sina spår - en av dem, dessutom så otroligt lättlagad - är denna karré som sköter sig själv i ugnen och smakar så gott med sås och äppelmos
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka upp vatten, socker och kanelstång/ingefära, lägg ner äppelklyftor och koka dem lätt mjuka men inte söndriga, lägg upp klyftorna i smord ugnsform (spara sockerlagen för att göra fruktsoppa eller kräm av)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.