Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Man skulle kunna äta på jobbet, men jag tycker ju att det är roligt att laga mat och sitta ner en stund vid matbordet och ventileradagens händelser
Har gjort enmassa muffins till kära mamma som hon ska ha till fika imorgon då hon får besök , och är ju mors dag imorgon så hon fick enmassa muffins av mig ikväll redan
Ja nu har jag enmassasmaskens och annat att visa och det blir bildbombning. Konstaterat igen. en del fyllda med nutella och en del med vanlig madelmassafyllning
I helgen åt jag ett supergott knäckebröd när jag och mina väninnor var på restaurang i Jönköping. Detta måste jag bara baka tänkte jag och av en händelse hade min ena väninna ett recept på liknande knäckebröd
Hoppas ni hittar lite inspiration nedan och kika även in under menyn Recept här på bloggen så finns det så klart enmassa annat gott att laga till ifall ni tröttnar på julmaten
… men med enmassa fläsk. Ugnspannkaka med fläsk, en gammal goding som det var väldigt länge sedan jag gjorde, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet i alla fall eftersom det är så himla bra
Väldigt gott, inte särskilt svårt, men kanske ändå lite pilligt för den ovane. Väl värt besväret, och populärt hos hela familjen - med andra ord något jag gärna lagar igen
GuacamoleBrödLimen i klyftorBörja med att tina och skala räkorna. Tiningen blir bäst i varmvatten (enligt instruktion på påsen), men jag tycker att mikrons upptinings-funktion brukar fungera bra och det går betydligt fortare
Är det något som faller mig i smaken så är det Massa goda tillbehör på en hemmagjord pizzadeg. Soltorkade tomaterRucolaRinglad honung Chevré ostGorgonzola Olivolja Lufttorkad skinkaDet blev så salt och gott, och honungen gjorde så det blev lite sött även☺️ ja mumsigt värre
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Grädda i nedre delen av ugnen i ca timme. Efter middagen idag som blev lasagne som mamma gjorde hade jag inget särskilt att göra och det gick inget bra på tv
-) Inget ska i alla fall stoppa mig från att träffa enmassa härliga matbloggare i helgen. För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
Det blev väldigt mysigt, särskilt på kvällen när granen lyser upp i mörkret. Här kommer min beskrivning av hur man kan hantera julförberedelserna för att det skall bli mysigt och stressfritt
En riktig gammal klassiker som testades för första gången med barnen. De petade bort lite och åt det som de gillade, så det funkade bra faktiskt, Kan ju vara en ganska bra avrundning på veckan, lite lagom festligt sådär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.