En tårta med doft och smak av svenskMidsommar. Svenska jordgubbar. Midsommarafton. Men nu är det enmidsommartårta jag bakade och då är jordgubbar och vispgrädde det givna valet
Då är det enkelt att slänga fram mjölk och flingor och låtsas att det duger så. Men, som vi alla hört till leda, "frukosten är dagens viktigaste mål" och flingor och mjölk är kanske inte det mest näringsspäckade alternativet, trots allt
Vill ni ha tips på midsommardessert kan jag varmt rekommendera rabarberparfait med marinerade jordgubbar ett recept som jag för ett tag sedan tog fram åt Kiviks Musteri
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
Jag tror det är en relativt korrekt jämförelse att beskriva denna temperatur som en motsvarighet till att ge grytan ett långsamt uppkok på spisen, och därefter låta den koka på låg värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.