Den här med chili, vitlök och tiimjan blev riktigt riktigt god. Det är så otroligt lätt att göra goda krämiga pastarätter utan att använda sig av komjölk
Och ärligt, maten blir många gånger också godare när fler sinnen får vara med och smaka på den. Nu har jag haft tre dagar ”jullov” – som student med en kurs över jul så har jag inte så mycket mer ledigt för tillfället
Jag kan ibland riktigt känna att kroppen kräver ensmakrikoch ”ren” linsgryta utan konstigheter. Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen
Se där enkrämigoch god sås på ett kick. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Lägg tillbaks köttet och låt allt sjuda ihop till enkrämig gryta. Vi passar i alla fall på att äta ute så snart vädret tillåter ochävendenna kväll åt vi middagen ute
Passa på att använd er av höstskördenoch gör då gärna palsternacksstompen. Dela rotfrukterna några gånger, bitarna kan vara ganska stora så att de lätt kan plockas upp ur grytan senare
Har man bara crème fraiche, lite grädde och ost kan man trolla fram enkrämig pastasås. Såsen är ganska krämig redan innan men det är det här sista momentet som verkligen kickar igång krämigheten på allvar
Den här krämiga grytan tar lite tid att göra eftersom du måste göra pumpapuré också. Vi köpte hem massa pumpor nu i höstas och lagar alla våra favoritrecept, men ett och annat nytt smyger sig in också
Bryn det i smör, salta och peppra och lägg över i en traktörpanna. Servera med kokt ris och sallad. Skölj ur stekpannan med vattenoch häll det över köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.