Jag pratar om en hederlig, klassiskköttfärslimpa. Idag tänkte jag slå ett slag för den riktigt klassiskasvenskahusmanskosten - när den är som allra bäst
Hur lätt på en skala är det egentligen att fota köttfärslimpa så den ser aptitlig ut. Andra rätter jag även tänker förbereda och frysa in till matlådor är korvstroganoff och fläskfilégryta
Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Skala och mixa löken. Servera med mos eller potatis en god sallad och bearnaisesås. Forma till lagom portionsgformaröppna upp enliten skåra för att lägga i ca 2tsk ost (efter smak) i och täck sedan över med 2 baconskivor på varje
Emelié Grenestam. Vispa ihop äggen, mjölken/grädden och smaka av med salt och peppar och blanda i det mesta av den rivna västerbottenosten (Man kan absolut ha vilkenriven ost som helst
Idag gjorde sambon enklassiskmen lite bortglömd rätt som är så enkelt och smidig att göra. Platta ut smeten i mitten i en långpanna och lägg potatisklyftor och ev morötter och lök runt om
Denklassiska fyllda lövbiffen som får räknas som en av 70 tals klassikerna, här i min tappning med fyllning av grov senap, bostongurka, ost och purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.