Sommar i enkanna. Innan jag ska promenera till bussen ska jag dela med mig av ännu ett iste-recept. Skär citronen i skivor och lägg i teet tillsammans medjordgubbarna
Mousserande fördrink, smidig att ha förberedd i enkanna. 1 liter kylt te med smak av persika eller annat fruktte 2 dl konc lättdryck hallon/persika 75 cl kylt mousserande vin eller alkoholfri cider 200 g frysta bär t ex hallon 3 i klyftor persikor 0,5. - Läs hela inlägget här 1 liter kylt te med smak av persika eller annat fruktte
Brygg te enligt anvisningarna på förpackningen, tillsätt socker efter egen smak och kryddor. TipsVariera gärna tesorten, min favorit just nu är te på hibiscusblommor eller grönt te
Vi gick förbi en reklamskylt i Åbo (Finland) med receptet på denna friska sommardrink, fotograferade med vår smarta telefon och testade den härom kvällen
Varva rabarber ochjordgubbar på botten i en form med löstagbar botten. Nu har jag även överlåtit min rabarberplanta till snäckorna sedan midsommar för att jag ska få lika mycket nästa år med (+ att det är mer oxalsyra i dem nu, vilket iofs oskadliggörs när man har mjölkprodukter till)
smörj pajformenmed lite margarin, skiva sedan margarinet i mindre bitar och lägg i bunken, tillsätt de andra ingrediensernaoch knåda till en smulig deg
Häll upp istet i enkanna, sila bort myntanoch citronskivorna om du vill. Iste från butiken är inte alls gott, alldeles för sött för min smak, fast jag i och för sig gillar ganska söta saker
Myntan, den bidrar med smak och inte mins med färg. För den som av olika skäl avstår alkohol, kan jag lova att det smakar lika gott medenbart flädersaft och tonic
En klassiker från förr och så den nya variantenmedmyntablad i. Vi i familjen tycker att det smakade bra medden nya varianten, lite lätt ton av mynta framkom i eftersmaken
Skär tomaterna i mindre bitar, skiva löken, hacka pistagenötterna grovt och blanda med quinoan. Ordförrådet har gått på semester så ni får hålla tillgodo meden bildkavalkad istället
När det var dags för midsommarfirande förra helgen gjorde jag och min syster Evelina englutenfri gräddtårta medjordgubbar, körsbär, myntaoch ätbara blommor
Hacka myntaoch lägg allt en skål fylld med is. Avsluta med att hälla över sockerlagenoch rör runt. Jag hade gärna haft mynta också, så har du det hemma, släng meden näve
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.