När man har en budapest med hallon att servera. Har ett litet speciellt förhållande till just Budapestbakelsen då en av mina bästa vänner hade den som sitt favoritbakverk och bad mig baka en sådan till honom när han låg på sjukhus
Livetär till för att njutas av. Har vaknat upp sent om sider till en solig lördag, efter enhärlig fredag med god fredagsfika, lång cykleltur och sist men inte minst - en fantastiskt rolig kväll med en hel drös roliga, sköna kvinnor som alla samlats för att umgås med Erika som ska gifta sig om några veckor
Menvilken fanstastisk helg vi hade, då trivs jag som bäst när alla är hemma runtomkring mig. Blir alltid lite blödig o gråtmild när man har umgåtts så intensivt då blir det så tomt när de försvinner hux flux
Då luktar det som när man är på sommarsemester i Grekland och går längs med hamnpromenaden och ska välja restaurang för aftonen, och alla dofter från de olika köken blandas och når en med kvällsvinden
/ Fortsatt trevlig helg. Köttet blir underbart gott och mört och får sen koka en stund strimlat i den goda såsen innan den serverades hos oss en fredagskväll som en slags tackorätt
Smält med lite av vattnet, i en kastrull på svag värme. Gör ett foliepaket till var och en med förkokt potatis i botten, en skiva färsk lax, halverade rädisor, sparrisar och haricotsvert
Ha enfortsatt skön helg. Idag tog jag enmorgonpromenad i solskenet runt Växjösjön och precis innan jag kom hem slog det mig att nässlorna börjat titta upp ur marken
Näringsvärde. Värmärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.