Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), mengrönkålssalladmed rostad pumpa och slutligenbloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
Tillsätt köttet – före de grönsaker som tar kort tid – och låt koka tills precis genomkokt. Vid servering garnerar du med basilikablad, väldigt fint strimlade limeblad och chili i den mängd du önskar
Min lördagsmorgon började milt med smoothiefrukost på verandan och lite jobb direkt på det. Vid elva stack jag och tränade en snabbis - favoritpasset CXWORX
Den här rätten lagade jag ofta när jag var student. Tillsätt curryn och låt den fräsa med. Hyvla vitkolen runt meden osthyvel och låt den puttra i såsen tills den är mjuk men ännu lite krispig
Jag köpte en hel famn medgrönkålhäromdagen och har allsköns idéer om vad jag ska göra medden. De gröna plättarna är goda såväl varma som kalla och kan förberedas dagen innan
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Strimla kålen, grovriv morötterna och lägg i en stor skål
Håkan är vanan trogen och kör med "Förra veckan vid dennatiden så. Så är det åter vardag i det Mårtenssonska köket, semestern är ett minne blott och ett härligt sådant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.