1 Ingredienser
500 g kycklingfilé 500 g potatis 200 g morötter 200 g palsternacka 1 st paprika 1 st rödlök 6 st vitlöksklyftor 1 tsk oregano 0,5 tsk paprikapulver 0,5 tsk cayennepeppar 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar Sås: 2 dl matlagningsyoghurt 1 knippe rucola 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar Skriv utGör så här: Sätt ugnen på 225 °C.
Skrubba potatisen och skala morötter, palsternacka och lök. Dela potatis, morötter, palsternacka, lök och paprika i klyftor och lägg i en oljad plåt. Skala vitlöken och lägg ner hela klyftor.
Dela kycklingen i mindre bitar. Ringla över olja och krydda med oregano, paprikapulver, sal, peppar och en nypa cayennepeppar. Blanda om i plåten och rosta i ugnen ca 30-40 minuter eller tills rotfrukterna blivit mjuka.
Rucolasås: Mixa rucolablad tillsammas med yoghurt med hjälp av stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. Bästa sättet att veta hur köttet ser ut inuti är att använda en grilltermometer
Vispa lätt gräddenochäggenmeden gaffel. Nagga meden gaffel. Gör pajdegengenom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vattenoch arbeta samman till en fast deg
Servera gärna gratängenmed ett glas vitt vin. Börja med att laga ett potatismos. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver ochcayennepeppar
Blanda med olja, salt och peppar i en ugnsform. börjar du med under tidentorsken rimmas. Dela och kärna ur butternuten, lägg på plåt i klyftor, ringla olivolja och havssalt på
Fräs försiktigt på medelvärme i rapsolja i en stor gryta. Låt puttra på svag värme under lock i två till två ochen halv timme, tills köttet faller är mört och faller isär
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. Blanda de torra ingrediensernaoch sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret
3 st äpplen. 1 tsk malen kanel. 1 st ägg till pensling. Ingredienser 250 g smördeg på rulle 3 st äpplen 1 tsk malen kanel 0,5 dl rårörsocker 1 st ägg till pensling 2,5 dl vaniljvisp Skriv ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.