En enkel sommarmiddag – rotfruktsplåt med kyckling och rucolasås | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1500 g potatis
  • 1200 g morötter
  • 1200 g palsternacka
  • 11 st paprika
  • 11 st rödlök
  • 16 st vitlöksklyftor
  • 11 tsk oregano
  • 10,5 tsk paprikapulver
  • 10,5 tsk cayennepeppar
  • 11 nypa(or) salt
  • 11 nypa(or) svartpeppar
  • 12 dl matlagningsyoghurt
  • 11 knippe rucola
  • 1 Ingredienser 500 g kycklingfilé 500 g potatis 200 g morötter 200 g palsternacka 1 st paprika 1 st rödlök 6 st vitlöksklyftor 1 tsk oregano 0,5 tsk paprikapulver 0,5 tsk cayennepeppar 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar Sås: 2 dl matlagningsyoghurt 1 knippe rucola 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar Skriv utGör så här: Sätt ugnen på 225 °C.
  • Skrubba potatisen och skala morötter, palsternacka och lök. Dela potatis, morötter, palsternacka, lök och paprika i klyftor och lägg i en oljad plåt. Skala vitlöken och lägg ner hela klyftor.
  • Dela kycklingen i mindre bitar. Ringla över olja och krydda med oregano, paprikapulver, sal, peppar och en nypa cayennepeppar. Blanda om i plåten och rosta i ugnen ca 30-40 minuter eller tills rotfrukterna blivit mjuka.
  • Rucolasås: Mixa rucolablad tillsammas med yoghurt med hjälp av stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.