Det här är verkligenen hekt annan kall sås. Shish kebab är en favorit sedan många år tillbaka, och det är ofta det första i grillväg jag blir sugen på när säsogen börjar
Som att det inte räckte med dessa variationerna kommer här ytterligare ett alternativ av korvgrytan, dennagången med lite annan kryddning än den vanliga
Vaniljsåsen har jag gjort en variant av tidigare och den smakar som vaniljvisp. Jag och ett gäng andra bloggare fick erbjudandet att provlaga ett av Arlas pajrecept och recensera det
visserligen inte hemgjord, men nog så god. Som motvikt til den färdigköpta gravlaxen rörde jag ihop två riktigt fina tillbehör till, som jag blev närapå barnsligt nöjd med
Detta då man brygger saké på polerat ris och processen ligger närmare öltillverkning. Egentligen är det ointressant, det intressanta är drycken som sådan och saké skiljer sig från t ex vin och öl även om där finns ett släktskap
En sak är att man vid lunchen kan få inspiration till nya rätter och idag var en sådan dag. Han hade stått hemma och gnolat på något visa och slängt ihop något som hette Seafood Showder från Arlas receptbank och doften som kom farandes i lunchrummet förförde helt klart min fisksoppeälskande näsa
Lösgodis är en självklarhet för många. Om man vill göra söta men nyttiga saker har jag här ett gottisboll recept som jag exprimenterade mig fram igår kväll
Ni kan nog läsa er i bloggen att de finns en och annan pizzadeg med olika recept. MEN jag måste erkänna att det här var den godaste botten jag gjort på länge, så vill man ha bra bottenrekommenderar jag varmt dennabotten (inspiration från frostrosor)
Visst är det irriterande när man står där och har gjort någon fin efterrätt, där det skulle passa utmärkt med en läcker vaniljsås till, och så har man ingen hemma
Idag och imorgon firar en massa människor jul — nämligen till exempel de som har band till Etiopien. Läs lite om Ganna-firandet (inklusive en festlig herdelegend) här och också här
Blanda ner övriga ingredienser och nästan allt mjöl. 5 dl vatten. Låt svalna till 37 grader och lös däri upp den smulade jästen. Arbeta degen och dela i 16 bitar som trillas till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av 225 graders ugn, ca 10-12 min. 5 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.