Ibland är det bra att förbereda middagenkvällen före och idag var det absolut en sån dag. Det blev sent från jobbet och nu ska jag iväg på min spelning
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Jag ser på fyllningar som en överraskning, man ser vilken tårta man blir bjuden på men vad som döljer sig under ytan, det är jag alltid nyfiken på
En som vet är C, min man, för det är hans favorit tårta senbarndomen. Ville överraska C med en tårta när han fyllde år i slutet på november och själklara valet blev Dobos
Fick goda äpplen, eller fick och fick förresten, pallade hos kusinen. Har varit sugen länge på dennapajen från Roy Fares och idag efter söndagsteken så blev den av
I helgen hade vi finbesök av min familj från ungern. Självklart skulle det bli en tårta till fikat. Jag hade helst bakat en chokladtårta men eftersom varken min mor och min sambo gillar choklad fick det bli en regnbågstårta med enbart rosa bottnar fylld med en blandning av grädde och jordgubbssylt
Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till enfast maräng. Tårtbotten. Lägg på den sista tårtbotten och bred resten av grädden runt hela tårtan så marsipanen eller sugarpasten kan fastna
Bland annat de här sega Dajmsnitten som egentligen är en upphottad variant på de gamla vanliga, hederliga kolasnitten, som killarna ofta vill att jag bakar
Inlägget En helt vanlig indier publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Här kommer ett enkelt recept som vi ofta brukar göra, mest i brist på fantasi på annat och med ett inslag av stress, men bra blir det
En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration
Så härligt med en månad där så många får anledning att fira. Och ska det vara tårta så ska det vara ordentligt, dvs en dripcake fylld och dekorerad med en massa godsaker
De är lätta att variera i smaken med olika kryddor och kryddblandningar, och med olika tillbehör. Grädde tar du vanlig eller laktosfri, eller någon alternativgrädde
Fast i sanningens namn. Jag tycker verkligen om att baka, men för att inte kroppen ska överdoseras med smör och socker så testade jag en kaka helt utan dessa ingredienser i helgen
Blanda alla ingredienser & grädda i ugn. Ta ett lager med sylt, förslagsvis den här goda blåbärssylten som jag har köpt på Storegården och mellan det andra lagret valde jag marsankräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.