När man använder lättmjölk får man tänka på att pajen blir något rinnigare än med gräddmjölk, men får den bara stå till sig ordentligt är det ofta ingen fara
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Blanda mjöl och bakpulver ochvänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Vänd ner sillen i såsenoch låt gärna dra någon timme före servering. använt. Hetta upp olivoljan i en kastrull, lägg i rödlöksringarna och låt dem mjukna utan att ta färg
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Lös jästen i ljummet vattenoch blanda i olja och salt. Låt spenaten tina i ett durkslag. Lämna en orörd degkant överst där degen ska fästa så att rullen håller ihop
Det här var enenkeloch smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Skala och strimla löken. Det var tur det, för hela den angivna mängden hot sauce skulle nog ha bedövat mina smaklökar (jag gillar stark mat men jag gillar inte om när den är så starkt så att hettan tar bort alla andra smaker)
Rotfrukter är perfekt att använda i en fräsch, mycket nyttig råkostsallad. Jag försöker äta så varierad kost som möjligt och ser till att jag får i mig alla byggstenar vi behöver som protein, fettoch kolhydrater
jo Rantafar grillade sparris också,och vi åt jordensgodaste tunnbröd till bakat i Nordmaling. Gjorde ikväll en så otroligt god fisksås att jag måste plita nedden i min matblogg för att komma ihåg den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.